BINE AȚI VENIT la cel mai important festival-concurs de preparare tradițională a porcului din România!!!

Echipele BIHARIA și C.T. „MIHAI VITEAZUL” ORADEA sunt marile câștigătoare ale Ediției a XI! Felicitări!

Ediția a X-a

Ediţia a X-a a Festivalului-concurs „D’ALE PORCULUI” a avut loc în perioada 2-3 decembrie 2023 şi a deschis oficial „sezonul” sărbătorilor de iarnă 2023-2024! Deja tradiţionalul concurs între comunele din Bihor și invitatele lor din țară și din străinătate a fost completat de Ediția a II-a „D’ALE PORCULUI PRO”, competiţia între echipe conduse de profesionişti români din Industria cărnii. 

editia-9-valea1

Al 10-lea Mare trofeu al Festivalului-concurs „D’ALE PORCULUI” a fost câştigat de echipa oraşului Valea lui Mihai; pe locul al doilea, la o diferență de 0,7 puncte, s-a situat echipa comunei Tulca, care a câştigat şi Premiul de Popularitate; pe locul al III-lea s-a clasat echipa comunei Biharia

editia-9-valea1

Juriul a mai acordat următoarele premii: 
Cea mai bună pălincă: Diosig/ Tulca
Premiul pentru Zestre culinară: Nădlac (AR)
Premiile speciale ale Juriului: La Maistoru Căsap (CS-TM); Esztar (UNGARIA); Uniunea Democrată a Slovacilor și Cehilor din România (BH)
Premii de participare: Nojorid, Căbești, Pomezeu.

 

editia-9-valea1

Echipa Complex President Băile Felix a câștigat și a doua ediție „D’ALE PORCULUI PRO”. Pe locul al II-lea s-a situat echipa Sapient Group, iar pe locul al III-a, echipa Colegiul Tehnologic Mihai Viteazul Oradea, exact ca la ediția anterioară (2022). 
Juriul a mai acordat următoarele premii:
Cea mai bună pălincă: Sapient Group
Cei mai buni cârnați: Grătarul cu Ștaif (TM)
Cel mai bun toroș (din ambele zile!!!): Liceul Tehnologic Nr. 1 Cadea
Premiul de excelență al juriului: Dragoș Chiș (C.T. Mihai Viteazul, Oradea).

editia-9-valea1

Juriul ediţiei a X-a a festivalului-concurs „D’ALE PORCULUI” a fost format exclusiv din profesionişti în Gastronomie, importanți Promotori ai bucătăriei tradiționale românești: Ştefan BERCEA – preşedintele Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism (A.N.B.C.T.) România; Ciprian NICOLESCU – mentorul şi antrenorul echipei naţionale de bucătari (seniori) a României la Olimpiada gastronomică (IKA) 2020; Cerasela LUNGU - căpitanul echipei „Casa boierului din deal” medaliată cu bronz la Cupa Mondială Gastronomică 2022, participantă la IKA 2024; Nina RUS - owner „Bunătăţile lu’ Nina”, participantă la IKA 2024; Mircea GROZA – arheolog culinar, autor „Zămuri - supe, zupe şi năcreli”; Cosmin DRAGOMIR – fondator „GASTROART”, autor „Curatorul de zacuscă”; Romana RISTA – diplomat culinar, „Fata care gătește cu flori”; George FURDUI – owner „OBLIX by Chef George Furdui”; Alexandru ŞANDRĂU – executive chef Complex PRESIDENT Băile Felix; Nicolae POP – directorul Festivalului. Pălinca a fost jurizată (şi) separat, de o echipă de specialişti condusă de NAGY Botond – Zekulhyda Săcueni - 2 titluri de Campion la Brillante 2023 și 2 titluri de Campion la Quintessence 2023.

Cu ocazia Ediției a X-a, aniversară, organizatorii Festivalului-concurs „D’ALE PORCULUI” au decernat mai multe DIPLOME DE ONOARE și titluri de PRIETEN, pentru susținerea și promovarea celui mai important eveniment românesc de preparare tradițională a porcului. 
Tot în cadrul Ediției a X-a, cu ocazia prezenței sale pentru a III-a oară în juriul celui mai important eveniment de preparare tradițională a porcului din România, arheologul culinar Mircea GROZA și-a lansat și la Oradea volumul „Zămuri – supe, zupe și năcreli. Rețete ardelenești din bătrâni”!

editia-9-valea1

Pe lângă zonele de concurs și de demonstrații, și scena Festivalului-concurs „D’ALE PORCULUI” a fost un punct de maximă atracție! Pe aceasta au urcat: Ansamblul „Ardeleana” Tulca, Elena Buda; Asociația „Folclor fără frontiere” Sântandrei; Grupul colindătorilor din Căbești, surorile Tomele; Alex de la Oradea; Ciprian Mocan, Andrei Corb, Florica Zaha și Antonela Ferche-Buțiu; Orchestra „Rapsodia Bihoreană”, dirijată de Liviu Buțiu; Ansamblurile folclorice „Lioara” și „Nuntașii Bihorului”; grupul de chitariști „Floare de Lotus”, coordonat de Loredana Pantea; Aurel TĂMAȘ.

Festivalul-concurs D’ALE PORCULUI este organizat de Asociația Culturală D’ART Oradea (deținătoarea mărcii înregistrate), în parteneriat cu Asociația Comunelor din România - Filiala Județeană Bihor. 
PARTENER GOLD: COMTIM
PARTENER SILVER: STAR STONE
SPONSORI: Sapient Group, Zetea, Panebo, Pită Lugaș, Complex President Băile Felix, Komfort Wood, Europlast, Institutul culinar Disciples Escoffier, Mobexpert, ManagEvent, LaCajaChina România, Benvenuti, OK Clean, Dol Guard, Solina, Phenalex, Bioten, Proper Marketing & Events, Kogayon Studio, Virtual Craft, Thermomix, www.carne-online.ro by Distrifresh, Pensiunea Valea Gepișului, Benedek
Băuturile oficiale „doboRÂT” sunt produse de: BERS NOVA (bere), FAMILIA DARABONT (vin), TRĂMUȚA (pălincă)
Cu sprijinul: ERA SHOPPING PARK; ANBCT România; Instituției Prefectului – Județul Bihor; DSVSA, DSP, ISU, IJJ și IPJ Bihor; Crucii Roșii Bihor; Erbașu Transilvania; Favorit TV, Favorit F

IMNUL FESTIVALULUI:

PARTENERI ȘI SPONSORI
























Copyright © 2015 - 2022. Toate drepturile rezervate.
Festivalul-concurs „D’ALE PORCULUI” este marcă înregistrată.
Powered by Virtual Craft®