BINE AȚI VENIT la cel mai important festival-concurs de preparare tradițională a porcului din România!!!

Ediţia a IX-a a Festivalului-concurs „D’ALE PORCULUI” va avea loc în perioada 3-4 decembrie 2022, în parcarea ERA Shopping Park Oradea, şi va deschide oficial „sezonul” sărbătorilor de iarnă 2022-2023 în România!!!

Ediția a VIII-a

Ediţia a VIII-a a Festivalului-concurs D’ALE PORCULUI a avut loc sâmbătă, 12 martie 2022, şi a deschis „sezonul” petrecerilor în aer liber în România post-pandemia de Covid-19! Marele trofeu a fost câştigat de echipa oraşului Valea lui Mihai; pe locul al doilea s-a situat echipa Oşorhei, care a câştigat şi Premiul de Popularitate; pe locul al III-lea s-a clasat echipa Tulca. 

editia-8-valea-1editia-8-valea-2

La start s-au aliniat 8 echipe, care au reprezentat comune şi oraşe din Bihor: Girişu de Criş, Pomezeu, Nojorid, Oşorhei, Valea lui Mihai, Sânnicolau Român, Tulca şi Avram Iancu. Cel mai bun toroş a fost făcut de echipa Sânnicolau Român; cei mai buni cârnaţi au fost cei ai echipei Tulca; cei mai buni caltaboşi au fost făcuţi de echipa Pomezeu; cel mai bun produs local a fost cel al echipei Valea lui Mihai. 

editia-8-osorheieditia-8-tulca-1

Onoratul Juriu al ediţiei a VIII-a a fost format exclusiv din profesionişti ai artei culinare, exploratori şi promotori ai tradiţiilor culinare româneşti: Adrian NEAG - project manager la Asociaţia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism (ANBCT) România, owner la „Chef To Go by Bucatele Socăciței”; Mircea GROZA – arheolog culinar, autor „Poveştile socăciţei”; Nina RUS – manager Păstrăvăria Rin Romuli, owner „Bunătăţile lu’ Nina”; Bogdan VANDICI – medalie de argint la Olimpiada tinerilor bucătari în 2019; Alexandru ŞANDRĂU – executive chef Complex PRESIDENT Băile Felix; Ciprian SOTOC – executive chef Opera Events Oradea.
Pentru prima dată, pălinca a fost jurizată (şi) separat, de o echipă de specialişti: Nagy Botond – Zekulhyda Săcueni - 6 medalii de aur la Quintessence 2022, Balogh Ákos Imre şi Fenesi Győző Peter, manufacturieri de pălincă. Potrivit acestora, cea mai bună pălincă a ediţiei a VIII-a a Festivalului a fost cea a echipei Nojorid.

editia-8-juriu-8-1

Ediţia a VIII-a a celui mai mare festival-concurs de preparare tradiţională a porcului din România a fost şi  ocazia de a lansa (şi) berea oficială a evenimentului: doboRÂT (serie limitată)! doboRÂT este o bere neagră de 6%, artizanală - nefiltrată şi nepasteurizată, cu arome de ciocolată neagră și cafea prăjită, produsă la fabrica din Borş – Bihor, perfectă lângă produsele din carne de porc, indiferent de anotimp!

editia-8-doborat1 editia-8-doborat2 editia-8-doborat3

 

PARTENERI ȘI SPONSORI
Copyright © 2015 - 2022. Toate drepturile rezervate.
Festivalul-concurs „D’ALE PORCULUI” este marcă înregistrată.
Powered by Virtual Craft®