BINE AȚI VENIT la cel mai important festival-concurs de preparare tradițională a porcului din România!!!

Ediţia a IX-a a Festivalului-concurs „D’ALE PORCULUI” va avea loc în perioada 3-4 decembrie 2022, în parcarea ERA Shopping Park Oradea, şi va deschide oficial „sezonul” sărbătorilor de iarnă 2022-2023 în România!!!

Ediția I

Prima ediţie a FESTIVALULUI-CONCURS „D’ALE PORCULUI” a avut loc sâmbătă, 10 ianuarie 2015.

Marele premiu a fost câştigat de echipa comunei Nojorid (primar Mircea Crainic); pe locul al II-lea s-a clasat echipa comunei Pomezeu (primar Ioan Şora), iar pe locul al III-lea, echipa comunei Oşorhei (primar Ioan Pop).

Juriul condus de maestrul în artă culinară Eugen Bar - şeful Filialei Bihor a Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din România - a mai acordat 7 premii speciale, pentru: cel mai bun taraf (Popeşti), cea mai bună organizare (Borş), cel mai bun vin (Diosig), cea mai bună pălincă cu suc de mere (Roşia), cea mai închegată echipă (Vadu Crişului), cele mai bune preparate speciale (Tinca) şi cel mai bun guiaş (Girişu de Criş). Restul echipelor participante (Aușeu, Căbești, Dobreşti, Ineu de Criș, Mădăras, Săcuieni, Sânnicolau Român, Sânmartin, Tileagd, Toboliu, Tulca, Valea lui Mihai şi Békés Megye - Ungaria) au fost recompensate cu diplome de participare şi... motivaţie pentru a participa şi la ediţia a II-a...

Vremea ploioasă nu a împiedicat peste 5.000 de bihoreni să viziteze standurile şi să epuizeze preparatele cu mult înainte de ora 15!

 

Galerie Foto:

PARTENERI ȘI SPONSORI
Copyright © 2015 - 2022. Toate drepturile rezervate.
Festivalul-concurs „D’ALE PORCULUI” este marcă înregistrată.
Powered by Virtual Craft®