BINE AȚI VENIT la cel mai important festival-concurs de preparare tradițională a porcului din România!!!

Echipele Valea lui Mihai și Complex President Băile Felix au câștigat concursurile „D’ALE PORCULUI” 2022!

D’ALE PORCULUI merge (din nou) la CARNEXPO Grill!

2022-04-26 08:14:29

Tradiţiile bihorene ale preparării porcului pot fi (re)prezentate din nou la cel mai important eveniment anual în Industria cărnii din România! După demonstraţia susţinută anul trecut la Alba Iulia, Asociaţia Culturală D’ART Oradea (organizatorul festivalului-concurs şi deţinătorul mărcii înregistrate „D’ALE PORCULUI”) a fost invitată să participe şi la CARNEXPO Grill 2022 (5-6 mai, Phoenicia Blue View Olimp)!

„Organizatorii Festivalului D`ale Porcului vor participa la a treia ediţie a CARNEXPO Grill, cu scopul de a promova tradiţiile populare de preparare a cărnii de porc. Anul trecut, membrii echipei D`ale Porcului au susţinut o demonstraţie de pârjolire tradiţională a porcului – degustare de şorici (cu paie de secară, suflantă manuală cu jăratic, fier înroşit)” - aşa ne prezintă organizatorii CARNEXPO Grill, pe pagina evenimentului.
Anul acesta, ducem cu noi „cafea de Bihor” de la Trămuţa (Tulca), (Probabil) Cei mai buni cârnaţi din Transilvania (Salonta), „ceai de Bihor” de la Familia Darabont (Biharia) şi voie bună!
Un alt obiectiv al participării la CARNEXPO Grill este pregătirea ediţiei a IX-a a festivalului-concurs D’ALE PORCULUI (3-4 decembrie 2022), care va avea, în premieră, şi o secţiune/ zi dedicată profesioniştilor. Concret, cu acestă ocazie, vom invita la Oradea echipe conduse de bucătari profesionişti din toată România, care să se întreacă în a prepara şi „vinde” un porc întreg, dar şi profesionişti ai artei culinare care să formeze juriul!
Participarea Echipei D’ALE PORCULUI la CARNEXPO Grill 2022 este susţinută de STAR STONE, Asociaţia Comunelor din România – Filiala Judeţeană Bihor, PHENALEX şi TEC!

IMNUL FESTIVALULUI:

PARTENERI ȘI SPONSORICopyright © 2015 - 2022. Toate drepturile rezervate.
Festivalul-concurs „D’ALE PORCULUI” este marcă înregistrată.
Powered by Virtual Craft®