BINE AȚI VENIT la cel mai important festival-concurs de preparare tradițională a porcului din România!!!

Ediţia a X-a a Festivalului-concurs „D’ALE PORCULUI” va avea loc în perioada 2-3 decembrie 2023!

Cel mai lung caltaboş din lume?

2018-11-02 10:59:24

caltabosÎn 25 noiembrie 2018, organizatorii ediţiei a V-a a festivalului-concurs „D’ALE PORCULUI” vor încerca şi să doboare recordul mondial „Cel mai lung caltaboş din lume”! Recordul „Cel mai lung caltaboş din lume” este deţinut, din 2013, de oraşul spaniol Burgos şi este de 187,2 m (crud). Precizăm că este vorba de caltaboşul cunoscut în România sub denumirea de „sângerete”, respectiv în a cărui compoziţie intră şi sânge de porc.

Caltaboşul „clasic” românesc (fără sânge) este în faţa primului record serios. În 2013, în Parcul Herăstrău din Bucureşti s-a încercat realizarea unui caltaboş de aproximativ 55 de metri, dar rezultatul tentativei nu a fost dat publicităţii. În 2009, la Euromall Piteşti, restaurantele Morevents şi Grandi Gusti din Târgovişte au realizat un caltaboş de 31,1 m (crud)!... 
Echipa „D’ALE PORCULUI”, condusă de Ioan Covaci, încearcă să realizeze un caltaboş de 200 m! Prepararea acestuia se va face după o reţetă tradiţională bihoreană, cu mare vechime, iar îmbinarea membranelor naturale se va face după un procedeu propriu. 
Recordul va fi omologat de Asociaţia Cartea Recodurilor

IMNUL FESTIVALULUI:

PARTENERI ȘI SPONSORI
Copyright © 2015 - 2022. Toate drepturile rezervate.
Festivalul-concurs „D’ALE PORCULUI” este marcă înregistrată.
Powered by Virtual Craft®