Necesar

Pentru fiecare echipă înscrisă în concurs, organizatorii asigură:

  • o umbrelă-pavilion (3X3 m); masă, laviţe şi paleţi
  • un porc de 100-110 kilograme
  • acces la apă şi curent electric
  • butelii de aragaz; pubele, saci de gunoi
  • pahare, farfurii şi tacâmuri din plastic; şerveţele
  • pâine

Fiecare echipă participantă trebuie să îşi asigure singură:

  • cazane şi suporturi pentru cazane (pregătire toroş etc.)
  • instalaţii de gătit (aragaz, reşou, grătar) pe gaz, curent sau cărbuni (fiert/ prăjit); prelungitoare
  • oale, cratiţe, ligheane, găleţi (fierbere organe, prăjire jumări, pregătire caltaboşi/ cârnaţi etc.)
  • butuc pentru tăiat, cuţite, bardă, topor
  • măcinător de carne, cârnăţar
  • orez, varză acră, legume (ceapă, usturoi etc) şi condimente; maţe
  • orice alt instrument sau material necesar

Reguli generale

  • Echipele pot fi formate din cel mult 8 (opt) persoane, căpitanul de echipă fiind numit dintre acestea!
  • Pentru concursul pălincilor, fiecare echipă trebuie să aducă propria pălincă de casă (minimum doi litri), neîndeplinirea acestei condiţii presupunând eliminarea imediată din competiţie!
  • Juriul tuturor concursurilor va fi format din oficialităţi, oamenii de vază ai comunelor participante şi din bucătari specialişti, cărora li se vor adăuga, la cerere, reprezentanţii unor sponsori!
  • Vizitatorii vor putea degusta produsele din concurs. Acest lucru se va face pe baza unor tichete de masă, puse în vânzare de organizatori, care vor asigura obţinerea unor porţii consistente de toroş, respectiv cârnaţi, caltaboşi şi jumări!

ATENŢIE!!! Accesul vizitatorilor în zona de desfăşurare a festivalului-concurs se va face EXCLUSIV pe baza tichetelor de masă!

Regulament concursuri

În cadrul concursurilor de degustare, nota finală pentru fiecare echipă va fi constituită din media notelor acordate de juriu (50%) şi numărul de tichete de  masă adunate de la public (50%). Ca strategie de „marketing”, echipele pot servi pălincă gratuit sau pot „angaja” lăutari, pentru a creşte numărul clienţilor, respectiv a tichetelor adunate!

ATENŢIE!!!

Anterior datei desfăşurării evenimentului va avea loc o şedinţă tehnică. În cadrul acesteia vor fi trase la sorţi locurile de concurs şi vor fi semnate acordurile de luare la cunoştinţă a reglementărilor legale (sanitar-veterinare, fiscale, PSI etc.) în domeniu! Prezenţa reprezentanților echipelor la şedinţa tehnică este obligatorie!!!

Fiecare membru al echipelor din concurs trebuie să aibă asupra sa un certificat medical, care să ateste că este fizic sănătos pentru a prelucra (găti) carne!!!

PARTENERI ȘI SPONSORI

Copyright © 2017. Toate drepturile rezervate.
Festivalul-concurs „D’ALE PORCULUI” este marcă înregistrată.
Powered by Virtual Craft